[Engerlingen bestrijden met nematoden]

Biologische bestrijding met nematoden

Al jaren zijn wij voorstander van het biologisch bestrijden van Engerlingen en Emelten. Door het gebruik van nematoden, beter bekend als aaltjes, is de bestrijding 100% effectief.


Het verschil tussen engerlingen en emelten

Zowel engerlingen als emelten zorgen voor flinke schade aan je gazon. Toch zijn het twee verschillende plagen die met verschillende soorten aaltjes bestreden moeten worden.

  • Engerlingen zijn de larven van kevers en zitten diep in de grond, waar ze zich in het voorjaar en de zomer tegoed doen aan de graswortels, met grote schade als gevolg. In de winter kruipen ze zelfs nog dieper, waardoor ze zonder bestrijding de zomer erop massaal terugkomen.
  • Emelten zijn de larven van langpootmuggen en de schade hiervan komt overeen met die van de engerlingen. Ook de emelten maken de graswortels kapot, maar zij vormen een andere plaag.
    Beide plagen kunnen met nematoden (aaltjes) worden bestreden, maar wel met verschillende soorten aaltjes.

Wanneer bestrijden met nematoden?

Zowel engerlingen als emelten bevinden zich twee keer per jaar dichter bij de oppervlakte en eten dan fanatiek aan de graswortels. De eerste periode begint half april en loopt tot en met juni. Dit is dan ook een goed moment om hulp in te schakelen of om ze zelf te bestrijden met nematoden.

De tweede periode is in de laatste weken van augustus of begin september. Wanneer het kouder begint te worden, graven de engerlingen zich dieper in en ben je eigenlijk al te laat met bestrijden. Het volgende voorjaar zullen ze dan massaal opkomen en je gazon verruïneren.

0
Feed

Schrijf een reactie