Voor warmte en veiligheid

HAARDHOUT

HAARDHOUT

Het mooie van seizoenswerk is dat we richting de winter ineens met heel andere machines en werkzaamheden aan de slag kunnen, wat variatie in ons werk brengt. Wat ooit begon als een 'extraatje' voor in de herfst en winter, is uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van ons bedrijf en levert inmiddels doorlopend nieuwe werkzaamheden op.

Met de juiste machines en veilig werken zijn wij in staat om bomen, in welke conditie dan ook, te verwijderen en in de meeste gevallen te gebruiken voor de verwerking van openhaardhout.

Contact
[verkoop openhaardhout]

"Want wie hoalt noe eenmoal van holt!"

VELLEN VAN BOMEN | VEILIG VERWIJDEREN IN HET OPENBAAR en particuliere groen

In de regio houden wij ons bezig met het uitdunnen van houtwallen en bospercelen die periodiek moeten worden geoogst. Doordat wij al ons hout regionaal verwerven, verwerken en verspreiden, dragen deze korte transportafstanden bij aan een schonere leefomgeving.

Als het gaat om het verwijderen van bomen, in welke situatie dan ook, staat veiligheid altijd voorop. Wij zorgen ervoor dat de juiste maatregelen zijn genomen om bomen van diverse groottes te vellen en veilig aan de grond te krijgen. 

Meer info

VERKOOP | GEDROOGD haardHOUT VOOR EEN actuele prijs

Jaarlijks vernieuwen wij onze voorraad gedroogd haardhout. Het hout wordt door ons eigen team gekloofd, verwerkt en opgeslagen in aardappelkisten om een optimale luchtcirculatie te garanderen. Het grootste deel van onze voorraad bestaat uit gemengd hout van berken, elsen en eiken, dat minimaal 1 jaar gedroogd is.

extra informatie:

Op dit moment bedraagt de prijs van het hout €120 per m3. Bij bestellingen vanaf 2 m3 bieden wij bezorging aan binnen een straal van maximaal 25 km tegen een meerprijs. Het hout wordt losgestort geleverd. Bezorging is altijd mogelijk op zaterdagen en kan anders in overleg worden gepland. Tevens is het mogelijk om haardhout af te halen, dit kan ook in overleg worden geregeld.

Haardhout bestellen

ADVIES | STATUS of VOORUITZICHT BEPALEN en handelen

Zoals bij velen bekend kunnen bomen een aanzienlijke levensduur bereiken. In situaties waarin de gezondheidsstatus van de bomen onbekend is en het niet duidelijk is of ze nog veilig en gezond zijn om te behouden, staan wij klaar om ter plaatse te komen met gepast advies. Hoewel wij onszelf geen boomdokters noemen kunnen wij wel de status beoordelen en de verantwoordelijkheid nemen voor het veilig verwijderen van de boom.

Je kunt ons altijd vrijblijvend contacten om te kijken naar de mogelijkheden.

Ik ben op zoek naar advies

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

De stookkwaliteit van het openhaardhout van ter Braak is altijd goed en ik doe dan ook graag jaarlijks mijn vaste bestelling. 

Ik kan altijd rekenen op droog hout, bezorgd op de afgesproken tijd.

Particuliere klant

In mijn voortuin, aan een drukke weg, stonden grote bomen die langzaam hun leven verloren. Daarom heb ik ter Braak ingeschakeld met de vraag de conditie te beoordelen. Zij hebben uiteindelijk de bomen verwijderd en alles netjes achtergelaten.

Particuliere klant

Ik woon op een locatie met aangrenzend perceel met veel bomen waar ik vanaf moest. Ter Braak had interesse en heeft ze overgekocht om te gebruiken voor Haardhout. Alles werd vakkundig verwijderd en netjes achter gelaten.

Particuliere klant

Wij verwerken en verkopen

Samenwerken

300+

Boomstammen

200+

Kuub gedroogd hout

5+

Soorten hout